Патріотичне виховання

Кожна дитина – талановита

1 грудня в ЗОШ №1 відбулась презентація персональної виставки учнів з особливими освітніми потребами.

image-0-02-05-11ab52015a5786641e993078596a62efd5865a1472787fe791435229ac9b853b-V - копия image-0-02-05-8b2bb69cb3c73163a8227ffa4a49fbc5ecd7ea3066e347283a58f9407d4feaf1-V - копия - копия image-0-02-05-bf1aae0545ca5a1d3a5d9e4a86bf8dc910e2c2b81418963f37e10235e301a14b-V - копия - копия

Діти з захопленням слухали авторів робіт Паніна Давида і Зінченко Анастасію, які мають неабияку фантазію і вміння. Вони роблять поробки зі скла, кофе, пластиліну, мила, фарб. А допомагають їм у цьому мами – Світлана Миколаївна та Тетяна Сергіївна.

Присутні діти були настільки зацікавлені, що попросили провести для них майстер – клас. Також на виставці відбулась онлайн-зустріч з автором книжки «Настіни казки», ученицею 11 класу А. Максимовою. Школярі мали змогу поспілкуватись з юною письменницею.

Ці заходи відвідали адміністрація школи та депутати Новокаховської міської ради Афанасьєв О.І., Євстратов С.В., які привітали обдарованих учнів, вручили їм фрукти і солодощі. Всі присутні відмітили важливість заходу для соціалізації дітей, усвідомлення їх значимості, підтримку і повагу шкільних друзів, громадськості міста.

a894-V

Дякуємо вам, діти, за той вогник теплоти і довіри, який ви даруєте людям!

Адміністрація школи.

Віримо в своїх героїв

11 травня 2016 року до школи завітали  почесні гості – колишній випускник, учасник бойових дій у зоні АТО Вашкур Андрій Петрович та офіційний волонтер Міністерства оборони України Чесніша (Данилова) Ольга Олександрівна. До зустрічі з волонтером та учасником АТО, про яку заздалегідь дізналися  наші  учні, готувалися з великою відповідальністю. Адже в школі з 29 квітня по 11 травня проходив ІІ етап благодійної Акції «Допоможи воїну АТО», активними учасниками якої стали учні школи, батьки та педагоги. Під час акції було зібрано предмети першої допомоги (засоби гігієни та засоби для миття посуду), кондитерські вироби (цукерки, печиво, випічка), чай, кава тощо. Учні школи з великим старанням  і любов’ю  виготовляли сувеніри-обереги, малювали малюнки, писали зворушливі листи  для воїнів-захисників.

Щирим і хвилюючим було спілкування учнівської молоді із справжніми героями у цей день. Під час зустрічі волонтер Ольга  Данилова  та  старший лейтенант Андрій Вашкур розповіли про свою місію та про життя солдат, які знаходяться в зоні АТО. Школярі бажали нашим воїнам-захисникам повертатися додому живими і здоровими, дякували за стійкість і мужність.

Під час зустрічі волонтеру також були передані кошти в сумі 1800 грн.,які  зібрали учні 10-А класу (класний керівник Данилова О.П.), учениця 6-Б класу Вікторія Шкуренко, члени учнівського самоврядування, батьки. Ці благодійні внески підуть на придбання тепловізора для воїнів АТО. Учитель математики Малтиз К.М. разом з донькою Самхарадзе Поліною, ученицею 1-А класу передали прикраси із срібла на виготовлення ордену «Народний герой України».Зворушливими та незабутніми стали зустрічі Андрія Вашкура з дитячими колективами. Напередодні школярі під час проведення уроків мужності мали змогу переглянути фільм «Сучасні історії: незвичайні долі звичайних людей», головним героєм якого і є наш земляк, воїн АТО Вашкур Андрій. Авторами фільму є  учитель історії та правознавства  Кумановський О.А. та учитель початкових класів Бужинська О.М. До речі, ця робота отримала Гран-прі на ІІ Всеукраїнському фестивалі педагогічної творчості «Гуманізація освітнього простору: З Україною в серці!».

Приємною несподіванкою для учнів та вчителів школи  був подарунок  у шкільний музей – книга «Вклоняємось доземно українському солдату» зі словами вдячності, побажаннями та автографами Ольги Данилової та Андрія Вашкура.Ми впевнені, що такі зустрічі стали для наших учнів незабутнім уроком мужності і залишили у молодих душах віру в краще майбутнє України і нестримне бажання бути схожими на тих, хто зараз захищає суверенітет, свободу і цілісність нашої держави.

Зустріч з воїном-учасником АТО в першій школі

Перша школа завжди гостинно відчиняє двері для учнів, батьків, колишніх випускників, гостей. 14 грудня 2015 року  завітав  до школи Гринюк Андрій Петрович, колишній випускник, який нині перебуває в зоні АТО.

dXHSS4TYeis

З почуттям гордості Андрій Петрович пройшовся шкільними коридорами, згадав чудові шкільні роки, завітав до свого рідного класу. Був приємно здивований, коли дізнався, що його донька Марія, яка навчається в 5-Б класі, сидить за тією ж партою, що сидів і він у свої шкільні роки. Згодом в актовій залі  відбулася зустріч  учнів, майбутніх захисників Вітчизни з Андрієм Петровичем. З глибоким сумом та болем в очах учасник АТО ділився з учнями спогадами, що пережив разом зі своїми побратимами за час, проведений в зоні АТО, показуючи своїм прикладом, що не тільки словами можна любити свою Батьківщину, але й вчинками доводити це.

Відповідаючи на запитання, Андрій Петрович намагався у доступній формі розповісти учням про життя на війні, про допомогу волонтерів, про солдатську єдність, братство, про військові будні. Від імені бійців щиро подякував  учням, вчителям, батькам, волонтерам за матеріальну і моральну підтримку і зазначив, що вона для воїнів є надзвичайно важливою.